Instalatii de stingere cu inergen IG-541

gaz-inertInstalatii de stingere cu gaz inergen IG-541

Mecanismul stingerii incendiilor cu inergen IG – 541.

 • Substanţa de stingere IG – 541 acţionează la stingerea incendiului prin reducerea concentraţiei de oxigen, din atmosfera spaţiului închis, până la valoarea limită la care arderea (combustia) încetează.
 • Efectul de stingere a incendiului în spaţiul protejat are loc prin reducerea conţinutului de oxigen la aproximativ 12,5%, în timp ce conţinutul de dioxid de carbon creşte la circa 4%.
 • Timpul de stingere a incendiului cu gaz IG – 541 trebuie să fie de maximum 22 de secunde pentru incendiu de clasa A şi 17 secunde pentru incendiu de clasa B.
 • Substanţa IG – 541 se utilizează la stingerea incendiilor de materiale şi substanţe combustibile care prin ardere nu furnizează ele însele oxigenul necesar combustiei, sau sunt caracterizate prin ardere de suprafaţa. Substanţa IG – 541 nu se utilizează pentru stingerea incendiilor în profunzime (focuri mocnite).
 • Se recomandă utilizarea substanţei IG – 541 pentru stingerea incendiilor la:
 • incinte cu tehnică de calcul: (reţele de calculatoare, bănci de suporturi magnetice, tunele de cabluri, sub pardoselile înalte ale centrelor de calcul etc.);
 • incinte cu aparatură şi echipamente electronice sau de telecomunicaţii (diagnosticări, tratamente şi cercetări medicale, centrale telefonice, staţii radio/TV, centre de comunicaţii, staţii de satelit, reţea telefonie celulară, etc.);
 • incinte din producţie şi transporturi (camere de comandă, calculatoare de proces, sisteme robotice, linii automate de producţie, echipamente şi generatoare electrice, laboratoare, vopsitorii, simulatoare de zbor, control trafic aerian, maritim, fluvial sau rutier, etc.);
 • incinte cu valori: (tezaure, muzee, biblioteci, galerii de artă, colecţii, arhive, depozite etc.).

Domenii recomandate pentru instalaţii de stingere a incendiilor cu IG – 541

Domeniile tipice de aplicatie pentru Sistemele de Stingere cu Gaz Inert” includ instalatii electrice , statii de transformatoare , echipamente de telecomunicatii, camere cu echipamente de supraveghere si control instalatii, fluxuri tehnologice, camere severe , arhive, depozite, hotelui, cladiri pentru birouri, subsoluri cladiri, instalatii si utilaje de tratament, injectie metale sau mase plastice, depozitare substante cu pericol de explozie , vopsele, instalatii de fabricare a spumei, in procesul de prelucrare al lemnului, convertoare de energie, instalatii de vopsire/pulverizare.

Sistemul de stingere a incendiilor cu gaz INERGEN IG-541  protejează spații închise. Agentul de stingere INERGEN IG-541 nu constituie un pericol nici in cazul în care oamenii sunt prezenti ziua sau noaptea atunci cand izbucneste un incendiu. După descărcare, agentul de stingere INERGEN IG-541 umple camera si se amesteca cu aerul pentru a suprima incendiilor rapid și eficient. În condiții de siguranță pentru oameni, agentul INERGEN IG-541 nu este făcut din gaze de sinteză și în mod natural: azot, argon, și dioxid de carbon. După descarcare, se întoarce în atmosferă în stare naturala. Oriunde exista un risc de incendiu, noi vom veni cu solutiile tehnice si echipamentele corespunzatoare, pentru protectia oamenilor, instalatiilor, cladirilor si a mediului. Acest sistem necesita instalatii cu tubulatura prin pereti si electrovalve precum si constructia unui ZID ANTIFOC care sa protejeze recipientii.

 • Agentul de stingere INERGEN IG-541 nu contine reziduuri și produse corozive, care pot produce pagube materiale.
 • Pentru că nu constituie o amenintare pentru stratul de ozon sau pentru încălzirea globală, agentul de stingere INERGEN IG-541 nu va fi niciodată obiectul viitoare interdicții legislative.
Despre noi

Suntem un grup de companii autorizate pe diferite domenii de securitate la incendiu
si va oferim solutii tehnice potrivite pentru stingerea incendiilor in zonele
cu regim de protectie speciala: arhive, camere de server, hote, depozite, birouri

mai mult ...

 
Echipa

Reunim o echipa tanara si dinamica formata din oameni calificati si certificati, profesionalismul  si promptitudinea fiind atuurile noastre. Cei peste 8 ani de experienta in astfel de lucrari au reprezentat o imbunatatire continua a serviciilor

mai mult ...

 
Termene de verificare a instalatiilor

Exploatarea sistemelor, dispozitivelor  şi instalaţiilor de stingere a incendiilor, trebuie făcută pe întreaga perioadă de utilizare a acestora, asigurându-se permanent intrarea în funcţiune şi funcţionarea lor la parametrii proiectaţi, în caz de incendiu.

mai mult ...