Instalatii de stingere cu gaze inerte

Gazele inerte acceptate ca substanţe de stingere a incendiilor sunt nepoluante (ecologice), nu atacă stratul de ozon şi, în concentraţii uzuale de stingere a incendiilor nu sunt toxice.

Ca substanţe de stingere a incendiilor, gazele inerte au următoarele proprietăţi:

 • nu distrug obiectele şi materialele stinse;
 • pătrund în cele mai mici orificii ale materialului aprins;
 • au conductibilitate termică şi electrică redusă;
 • nu se deteriorează prin stocare (conservare) îndelungată;
 • nu sunt sensibile la variaţiile de temperatură ale mediului din incinta protejată.

Gazele inerte se utilizează la stingerea incendiilor substanţelor combustibile care prin ardere nu furnizează oxigenul necesar combustiei, sau sunt caracterizate prin ardere de suprafaţă. Gazele inerte nu se utilizează pentru stingerea incendiilor în profunzime (incendii mocnite).

 • Efectul optim în acţiunea de stingere a incendiilorcu gaze inerte se obţine când se menţine etanşietatea în spaţiile închise şi se realizează concentraţia necesară de stingere într-un interval de timp foarte mic (de ordinul secundelor), care permite inhibarea procesului de ardere în atmosferă inertă şi completa înăbuşire a focului.
 • Timpul teoretic de stingere ultrarapidă a incendiilor folosind gaze inerte este de max. 22 secunde pentru incendiu de clasa A şi 17 secunde pentru incendiu de clasa B.
 • Gazele inerte sunt folosite eficient pentru stingerea incendiilor la:
 • - echipamentele infrastructurii informaţionale (dulapuri cu servere, dulapuri pentru stocarea datelor, centre de calculatoare, automate bancare, unităţi de telefonie celulară, etc.);
 • - spaţii de producţie şi camere de comandă, sisteme robotice, linii automate de producţie, echipamente şi generatoare electrice, laboratoare, vopsitorii, simulatoare de zbor, control trafic aerian, maritim, fluvial sau rutier etc;
 • - spaţii care adăpostesc valori deosebite (tezaure, muzee, biblioteci, galerii de artă, colecţii, arhive, etc.)
Despre noi

Suntem un grup de companii autorizate pe diferite domenii de securitate la incendiu
si va oferim solutii tehnice potrivite pentru stingerea incendiilor in zonele
cu regim de protectie speciala: arhive, camere de server, hote, depozite, birouri

mai mult ...

 
Echipa

Reunim o echipa tanara si dinamica formata din oameni calificati si certificati, profesionalismul  si promptitudinea fiind atuurile noastre. Cei peste 8 ani de experienta in astfel de lucrari au reprezentat o imbunatatire continua a serviciilor

mai mult ...

 
Termene de verificare a instalatiilor

Exploatarea sistemelor, dispozitivelor  şi instalaţiilor de stingere a incendiilor, trebuie făcută pe întreaga perioadă de utilizare a acestora, asigurându-se permanent intrarea în funcţiune şi funcţionarea lor la parametrii proiectaţi, în caz de incendiu.

mai mult ...