Instalatii de stingere cu pulberi

         Echiparea tehnica a cladirilor cu instalatii fixe de stingere cu pulberi a incendiilor

          Utilizarea acestor instalatii:

            DA Instalatiile de stingere cu pulberi a incendiilor se pot folosi pentru:

 • lichide inflamabile sau combustibile si gaze combustibile;
 • solide combustibile avand caracteristici de ardere similare cu naftalina şi rasina, care se topesc când sunt implicate într-un incendiu ;
 • combustibili cum ar fi lemn, hârtie sau materiale textile amplasate astfel încât pulberea stingătoare să poată să ajungă pe toate suprafeţele care ard în cazul unui incendiu.

             NU Instalatiile de stingere cu pulbere stingătoare NU trebuie să fie utilizate pentru:

 • produse chimice care conţin oxigen în structura cum ar fi nitratul de celuloza;
 • combustibili amplasaţi astfel încat există un risc de ardere în profunzime sau de incendiu mocnit la care substanta de stingere nu poate ajunge ;
 • echipamente de cardare în prelucrări textile sau echipament electric sensibil pentru faptul că, la expunerea la temperaturi mai mari de 1200C sau umiditate relativă mai mare de 50%, se pot forma depuneri care sunt corozive şi dificil de înlăturat.

      RISCURI LA INSTALATIILE CU PULBERI

 • Stingerea cu pulbere a unei descarcări necontrolabile de lichide inflamabile sau gaze combustibile poate avea ca rezultat o explozie subsecventa!
 • Pulberea, cand este descarcata, trebuie să fie difuzata din zona imediata de descarcare care se depune apoi pe suprafeţele înconjuratoare. Prin curatare prompta trebuie sa se minimizeze posibila patare sau coroziune a anumitor materiale care ar putea aparea daca exista umezeala.
 • Masuri de securitate corespunzatoare care sa includa antrenarea personalului, semnalele de avertizare, alarme de incendiu, stingatoare incendiu, dispozitive de întarziere şi mijloace de protectie respiratorie. In orice caz, trebuie să fie respectate regulile nationale si legislatia în vigoare în locul de utilizare al acestora.

 

              Probarea instalaţiilor fixe de stingere cu pulberi a incendiilor

 • Instalaţiile fixe de stingere cu pulbere a incendiilor sunt supuse probei hidraulice de rezistenţa la presiune, a probei de etanşeitate cu aer comprimat şi a probei de funcţionare. Presiunea de probă hidraulică de rezistenţă este de 1,5 ori presiunea de regim.
 •   Proba de functionare trebuie să includa controlul functionarii dispozitivelor de comanda, de alarmare, a armaturilor de siguranta şi a aparaturii de masurare.
Despre noi

Suntem un grup de companii autorizate pe diferite domenii de securitate la incendiu
si va oferim solutii tehnice potrivite pentru stingerea incendiilor in zonele
cu regim de protectie speciala: arhive, camere de server, hote, depozite, birouri

mai mult ...

 
Echipa

Reunim o echipa tanara si dinamica formata din oameni calificati si certificati, profesionalismul  si promptitudinea fiind atuurile noastre. Cei peste 8 ani de experienta in astfel de lucrari au reprezentat o imbunatatire continua a serviciilor

mai mult ...

 
Termene de verificare a instalatiilor

Exploatarea sistemelor, dispozitivelor  şi instalaţiilor de stingere a incendiilor, trebuie făcută pe întreaga perioadă de utilizare a acestora, asigurându-se permanent intrarea în funcţiune şi funcţionarea lor la parametrii proiectaţi, în caz de incendiu.

mai mult ...