Sisteme automate FiWaGuard

Sistemele automate de stingere FiWaGuard® sunt concepute pentru situatiile in care avem de-a face cu un incendiu in stadiu incipient.

Este important să aveți control asupra întregului lanț de producție. De aceea, FiWaGuard® nu numai că dezvoltă, ci fabrică și produse pentru sisteme mici de stingere a incendiilor.

Aceasta înseamnă: nu primiți doar un produs care a fost „Fabricat în Germania”, ci și unul care a fost „Construit în Germania”. Garanția dvs. de calitate fără compromisuri.

Acest lucru este la fel de adevărat pentru furtunurile senzori, precum și pentru supapele noastre. Asta pentru că acestea sunt furtunuri inteligente; ele detecteaza si  recunosc automat un incendiu în curs de dezvoltare și reacționează în consecință. Acest lucru face posibilă combaterea incendiilor devreme și eficient.

Functionarea acestora poate minimiza pagubele ce pot avea loc asupra bunurilor valoroase prin stingerea incendiului inainte ca acesta sa apuce sa se dezvolte.

Gama de sisteme automate de suprimare a focului FiWaGuard® se bazeaza pe ani de experienta si cunostinte tehnice pe care specialistii FiWaRec le-au obtinut in industria de produse de stingere a incendiilor.

Sistemele automate de suprimare a focului FiWaGuard pot acoperi o gama larga de obiective care necesita protectie anti-incendiu si pot fi concepute in functie de cerintele clientului. Indiferent de aplicatie, sistemele pastreaza anumite caracteristici comune:

- usor de instalat si ieftin de intretinut;

- total autonome, neavand nevoie de surse de curent electric si ramanand operationale indiferent de prezenta acestora.

- sistemele sunt compuse din: tub termosensibil, valve cu regulator de presiune, duze (pentru sistemele indirecte), manometru de control al presiunii in circuit, posibilitatea conectarii la un sistem de alarmare si cilindrii incarcati cu agent de stingere: pulbere, spumant, CO2, etc;

- valvele au caracteristici tehnice unice provenind dintr-o tehnologie inovativa.
Instalatii automate de surpimare a focului FiWaGuard pot acoperi o gama larga de obiective care necesita protectie anti-incendiu si pot fi concepute in functie de cerintele clientului.

 • COMPACTE
 • SIMPLE
 • COSTURI MINIME DE INSTALARE
 • AUTONOME
 • CU CAPACITATE DE MONITORIZARE SI ALARMARE
 • POSIBILITATE REDUSA DE DETERIORARI SAU SCURGERI
 • Indiferent de aplicatie, sistemele pastreaza anumite caracteristici comune:- usor de instalat si ieftin de intretinut;- total autonome, neavand nevoie de surse de curent electric si ramanand operationale indiferent de prezenta acestora.- sistemele sunt compuse din: tub termosensibil, valve cu regulator de presiune, duze (pentru sistemele indirecte), manometru de control al presiunii in circuit, posibilitatea conectarii la un sistem de alarmare si cilindrii incarcati cu agent de stingere: pulbere, spumant, CO2, etc.;- valvele au caracteristici tehnice unice provenind dintr-o tehnologie inovativa.
 • PRINCIPII DE OPERARE  Partea principala a oricarui sistem automat de stingere a incendiilor FiWaGuard este tubul termosensibil special care actioneaza ca un detector linear de caldura si foc.Tubul este presurizat permanent si este complet flexibil la

  instalare. In momentul influentei caldurii si a flacarii, tubul termosensibil se sparge in locul cel mai fierbinte, pierzand presiunea din circuit.Prin depresurizare, valva cilindrului este activata pentru operarea sistemului, descarcand agentul de stingere in locul in care tubul s-a spart. Nu sunt necesare surse de energie sau de curent electric externe pentru detectie sau actionare.CARACTERISTICI PRINCIPALE- Conceptia lineara a tubului permite existenta a nenumarate puncte de detectie a incendiului;- Flexibilitatea tubului permite instalarea acestuia in imediata apropiere a riscurilor de incendiu permitand o reactie foarte rapida;- Siguranta functionarii sta la baza principiilor simple de design si instalare;- Tubul termosensibil nu este afectat de murdarie, praf, moloz, ulei, vibratii, etc.Sistemele directe FiWaGuard sunt folosite in special pentru spatii mici cu risc de incendiu.

  In momentul influentei flacarii sau caldurii, tubul presurizat al senzorului care este conectat la un cilindru incarcat cu agent de stingere, va exploda in punctul cel mai fierbinte. Agentul de stingere este apoi eliberat prin orificiul creat direct asupra inceputului de incendiu.

  In momentul influentei flacarii sau caldurii, tubul presurizat al senzorului care este conectat la un cilindru incarcat cu agent de stingere, va exploda in punctul cel mai fierbinte. Agentul de stingere este apoi eliberat prin orificiul creat direct asupra inceputului de incendiu.

  Sistemele directe pot fi de inalta sau joasa presiune, depinzand de agentul de stingere selectat. (Ex: presiune joasa pentru pulbere, presiune inalta pentru CO2).

  Sistemele indirecte FiWaGuard® sunt proiectate pentru spatii inchise mai mari sau pentru spatii deschise.

  In momentul influentei flacarii sau caldurii tubul presurizat al senzorului va exploda si prin depresurizare va activa valva cilindrului care contine agent de stingere. Acesta din urma este apoi eliberat printr-un sistem de conducte si duze separate orientate spre anumite zone ale obiectivului protejat.

  Sistemele automate de suprimare a focului pot acoperi o gama larga de aplicatii si ofera o flexibilitate ridicata pentru a fi adaptate in functie de cerintele clientului sau ale obiectivului.

  GAMA DE AGENTI DE STINS INCENDII

  Agentii de stingere sunt alesi in functie de riscurile la care este supus obiectivul care urmeaza sa fie protejat. Mentionam:

  - Pulbere tip ABC sau BC – CO2 – Novec 1230

  - Spumant tip AFFF – FM200 – Generatori de aerosoli

  - Apa – FE36 – Gaze inerte

  TEMPERATURI SI PRESIUNI DE FUNCTIONARE

  Sistemele FiWaGuard sunt garantat functionale pe o plaja de temperaturi cuprinsa intre -20°C si +60°C. Presiunile de functionare ale valvelor FiWaRec sunt cuprinse intre 15 bar la 15°C in cazul sistemelor cu pulbere si pana la 200 bari la 15°C in cazul sistemelor pe baza de gaze inerte sau CO2.

  APLICATII

  1. I. Transport (Instalare pe autobuze, ambarcatiuni, trenuri – compartimentele motoarelor);
  1. II. Masini Automate (Masini de turnare prin injectie, masini de turnare robotizate, masini C.N.C., orice alte tipuri de masini industriale);
  1. III. Panouri electrice (Panouri de control, Camere de servere, Panouri electrice, etc.);
  1. IV. Echipament industrial (Motostivuitoare, protectie pentru diverse echipamente industriale);
  2. V. Spatii de depozitare (Pentru produse chimice, inflamabile, etc.).
Despre noi

Suntem un grup de companii autorizate pe diferite domenii de securitate la incendiu
si va oferim solutii tehnice potrivite pentru stingerea incendiilor in zonele
cu regim de protectie speciala: arhive, camere de server, hote, depozite, birouri

mai mult ...

 
Echipa

Reunim o echipa tanara si dinamica formata din oameni calificati si certificati, profesionalismul  si promptitudinea fiind atuurile noastre. Cei peste 8 ani de experienta in astfel de lucrari au reprezentat o imbunatatire continua a serviciilor

mai mult ...

 
Termene de verificare a instalatiilor

Exploatarea sistemelor, dispozitivelor  şi instalaţiilor de stingere a incendiilor, trebuie făcută pe întreaga perioadă de utilizare a acestora, asigurându-se permanent intrarea în funcţiune şi funcţionarea lor la parametrii proiectaţi, în caz de incendiu.

mai mult ...