Sistemele de stingere cu pulberi, gaze si aerosoli – sunt utilizate in spatii unde apa ar avea un efect distructiv : arhive, camere de servere, muzee. Desi pretul lor este superior celor cu apa, efectul obtinut este mult mai bun in conditiile in care nu sunt afectate obiectele protejate.

Sistemele de stingere uzuale sunt incarcate cu gaze ECARO (pentafluoretan), PROINERT ( gaze inerte), INERGEN, CO2 ( dioxid de carbon), FM 200 (heptafluoretan) cel din urma fiind un gaz cu efect de sera nerecomandat si care necesita autorizari speciale. Mai nou de curand au aparut pe piata sistemele cu AEROSOLI DE STINGERE

In functie de specificul obiectivului, de volumul spatiului protejat si de frecventa teoretica a descarcarilor sistemului se opteaza pentru un anumit sistem de stingere.

De exemplu, pentru o camera de server se poate opta pentru ECARO-25 sau FM 200. Este avantajos faptul ca butelia poate fi montata chiar in spatial protejat, ocupand un volum mic, fara conditii speciale. O caracteristica foarte importanta este ca declansarea instalatiei nu afecteaza sanatatea personalului care este surprins in acea incapere. In ultimii ani nu se mai lucreaza cu gaz FM-200 intrucat are efect de sera si a fost interzis. Instalatiile ramase in functiune vor fi dezafecate in viitor iar gazul trebuie neutralizat legal.

Pentru incaperi cu volume mai mari ( arhive, muzee, sali de conferinte, depozite), se recomanda folosirea sistemului PROINERT, care duce la un cost mai mic pe mc de spatiu protejat si are cheltuieli reduse de reincarcare. Pentru dpozitarea buteliilor este necesar un spatiu in afara zonei de lucru. Si sistemele de stingere cu CO2 necesita conditii speciale de montare a buteliilor in exterior.Sistem-Inergen

De asemenea, anumite echipamente electronice pot fi afectate ca urmarea scaderii bruste a temperaturii in zona protejata imediat dupa declansarea sistemului.

Dar pentru instalatii cu declansare frecventa ( ex: o masina pentru prelucrarea metalelor prin electroeroziune) este o solutie optima.

Tehnologiile moderne permit unei cladiri sa devina “inteligenta” si sa poata reactiona prin sistemele proprii de control si comanda automata la un eveniment de tipul incendiu local.

Tendinta actuala este de a interconecta toate aceste sisteme intr-un ansamblu unitar de gestiune a resurselor unei cladiri, astfel incat sa existe o actiune automata la diverse evenimente perturbatoare, cum ar fi incendiu, fara a necesita neaparat o prezenta umana. Tehnologiile informatice, integrate in sisteme specializate de preavertizare si stingere a incendiilor , vor permite ca in viitor cladirile in care ne desfasuram activitatea sa devina mult mai sigure.

 • Principiul de functionare

La detectarea incendiului de catre sesizorul de foc (1) sau prin actionarea manuala a butonului (2), unitatea centrala (3) declanseaza avertizarea optica (4) si sonora (5). Dupa o anumita perioada de timp, ventilul buteliei (6) se deschide si inunda prin duzele (7) amplasate in tavan sau podea

FM 200 (KD-200) este un gaz ecologic recunoscut pe plan mondial, care realizeaza stingerea prin racirea focarului. Gazul este incarcat in 8 tipodimensiuni de butelii cuprinse intre 4,5 – 272 kg, la o presiune de 25 bar.
 • De ce este mai eficient KD – 200
 • declanseaza in mai putin de 10s;
 • nu necesita evacuarea persoanelor din incapere pe perioada stingerii;
 • se utilizeaza o cantitatea mica de gaz pentru stungere, rezultand un spatiu mic ocupat de buteliile de FM 200;
 • este foarte bun in stingerea incendiilor aparute la instalatii electrice si electronice.

Utilizare:

 • telecomunicatii;
 • camere de comanda;
 • oficii de calcul;
 • arhive;
 • biblioteci;
 • muzee
 • galerii de arta;
 • spitale si policlinici;
 • sisteme de comanda electronizate etc.

ATENTIE: Pentru ofertarea de lucrări de execuție la instalații de stingere este necesar să trimiteți un email, împreună cu documentația aferentă proiectului, prin e-mail la adresa: contact[at]instalatii-stingere.ro sau folosind si completand formularul de contact de mai jos. In cazul in care aveți de executat proiecte de instalații pentru camere de servere și arhive sau instalatii de stingere pentru hote, pentru a putea sa calculăm oferta respectivă este nevoie de date precum: suprafețele camerelor, înalțimea de montaj, structura zidurilor și a pardoselilor, iar dacă sunt pardoseli tehnice atunci ne trebuie si inaltimea acelor goluri, orașul în care se dorește a fi facută lucrarea, etc


Am luat la cunoștintă și sunt de acord cu faptul că prin trimiterea de către mine a acestui formular de contact compania colectează si date personale precum nume, prenume, email in scopul de a fi utilizate ca sa poată raspunde la acest email sau la altele de-a lungul timpului și ca să mi se poată face cunoscute serviciile companiei solicitate de mine în decursul corespondențelor comerciale.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save